P+R Spoorzone Gouda

Parkeren naast het Huis van de Stad

Stationsgarage Gouda heeft op 4 maart 2014 haar deuren geopend voor bezoekers.

De gemeente Gouda wilde een bovengrondse parkeergarage realiseren aan de noordzijde van het stationsgebied. De parkeergarage maakt onderdeel uit van het project Spoorzone. Voor het project Spoorzone is in 2008 een masterplan vastgesteld. Dit masterplan geeft een samenhangende visie op de ontwikkeling van dit gebied en de daarin te realiseren functies en vastgoed.

In de Spoorzone is recent het nieuwe Huis van de Stad gerealiseerd. Daarnaast is de realisatie van een bioscoop, hotel, nieuwe stationshal en kantoren gepland. De parkeergarage is bedoeld om te voorzien in de parkeerbehoefte van dit programma.

De parkeergarage is gepland aan de oostzijde van het plangebied Spoorzone Noord (deelgebied C1 Oost) en is gelegen tussen de bebouwing van de fietsenstalling van het Huis van de Stad, het NS spoor, de spoortunnel en de kantoorontwikkeling.

De gemeente Gouda heeft ervoor gekozen om het ontwerp en de uitvoering van deze parkeergarage in één contract aan te besteden.

Het project is januari 2014 afgerond en opent op 4 maart haar deuren voor bezoekers.

Terug naar het overzicht

Projectafbeeldingen


Bel mij terug