P+R Beukenhorst Zuid, Hoofddorp

De Breeam-gevel

Een P+R garage in het meest duurzame full service kantorenpark van Nederland.

Als onderdeel van de ontwikkeling van het stationsgebied en het commerciële gebied Beukenhorst Zuid, wilde de gemeente Haarlemmermeer haar hoogwaardige openbaar vervoer verbinding Zuidtangent completeren met een meerlaags parkeergarage voor park & ride doeleinden. Met de ontwikkeling van een nieuw hotel naast de deur, zal de garage een tweeledig doel hebben. NedPark koos een Duitse aannemer voor het werk, waarmee de aanbesteding werd gewonnen.

P + R Beukenhorst Zuid is een parkeergarage met meer verdiepingen, in een hoogwaardig bedrijventerrein dat het meest duurzame full service kantorenpark in Nederland moet worden. Het park is centraal gelegen in een driehoek gevormd door Amsterdam, Haarlem en Leiden en gelegen in de nabijheid van de luchthaven Schiphol.

De parkeergarage zelf biedt 430 parkeerplaatsen op 12 halve niveaus (split-level design) en een laadruimte voor de vrachtwagensvan van het later te bouwen hotel . Gebouwafmetingen zijn 60m x 32m met een totale hoogte van 21m. In de parkeergarage wordt gewerkt met gemakkelijke wayfining kenmerken zoals kleurgecodeerde vloeren en wanden, evenals een kolomvrije overspanning met 2.30m vrije hoogte.

De parkeergarage heeft twee gescheiden groene daken die volledig zijn bedekt met vegetatie en een groeimedium, geplant over een waterdicht membraan.
De buitenkant van de parkeergarage heeft een Breeam geoptimaliseerde stalen gevelbekleding met twee verschillende soorten perforaties in diverse kleuren en zettingen.

Terug naar het overzicht

Projectafbeeldingen


Bel mij terug